Wie zijn wij

Rutgershuis-Oost

Het Rutgershuis is een consultatiebureau waar praktische hulpverlening wordt gegeven op gebied van seksualiteit, zoals anticonceptieadvies en -verstrekking, het testen en behandelen van geslachtsziekten, advies en therapie bij seksuele problemen.

Er werken een arts, een verpleegkundige en een seksuoloog, ieder met een eigen praktijk.

Arts seksuele gezondheid: Olga Loeber

Olga Loeber

Olga Loeber studeerde geneeskunde in Amsterdam. Na haar studie werkte ze een aantal jaren als huisarts en vanaf 1974 werkte zij ook voor het Rutgershuis.

In 1979 onderbrak zij haar werkzaamheden voor een driejarige zeilreis met haar partner en kinderen. Vanaf 1987 tot 2011 werkte ze als abortusarts bij het Mildredhuis, een abortuskliniek in Arnhem. Ook werkt Olga (sinds 1985) als arts-seksuele gezondheid bij het Rutgershuis in Arnhem. Van 1996 tot 2005 was zij, naast haar werkzaamheden als arts, ook achtereenvolgens medisch directeur en algemeen directeur van het Mildredhuis. Sinds 2008 heeft zij een zelfstandige praktijk in het Rutgershuis-Oost.

Olga is sinds 1990 lid van de European Society for Contraception, van 2002 tot 2008 als algemeen secretaris, en van 2006 tot 2014 als coördinator van de Expertgroup Sexual and Reproductive Health and Education. Daarnaast is Olga lid van de werkgroep anticonceptie van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en erelid van het Nederlands Genootschap van Abortusartsen.

Verpleegkundige seksuele gezondheid: Marian Vodegel

Marian Vodegel

Marian Vodegel is inmiddels 25 jaar werk­zaam als ver­pleeg­kundige. Zij heeft een aantal jaren in een ziekenhuis gewerkt onder andere op de afdeling Obstetrie en Gynaeco­logie. In 1996 heeft ze de specialistische opleiding hiervoor behaald. Sinds 2000 werkt zij als verpleegkundige in de abortus hulp­ver­le­ning bij het Mildred/Rutgershuis.

Daarnaast houdt ze spreekuur als Verpleegkundige Seksuele Gezondheid bij het Rutgershuis. In 2006 heeft Marian de opleiding tot Verpleegkundig Over­gangs­consu­lent succesvol afgerond, nu heeft ze een eigen praktijk voor informatie en advies over de “overgangsperiode“ van de vrouw. Voor meer info, neem gerust contact op.

Arts seksuoloog: Carine Walsemann

Carine Walsemann heeft ook geneeskunde gestudeerd in Amsterdam. Daarna werkte zij 10 jaar consultatiebureau-arts en anderhalf jaar als arts bij het Rutgershuis in Arnhem. Ondertussen volgde Carine een specialisatie seksuologische hulpverlening en liep ze stage in het Mildred-Rutgershuis.

Daarnaast heeft Carine een jeugdartsopleiding voltooid en werkt zij als jeugdarts bij een GGD.

Sinds april 2008 is Carine als arts seksuoloog werkzaam bij het Rutgershuis-Oost. U kunt bij haar terecht voor alle mogelijke vragen op het gebied van seksualiteit “Vaak lopen mensen lang rond met een seksueel probleem uit schaamte. Dit is begrijpelijk maar niet nodig: geen enkele vraag is raar.”

Vrienden van het Rutgershuis

Indien u de hulpverlening van het Rutgershuis wilt ondersteunen, kunt u 'Vriend van het Rutgershuis' worden door een (eventueel jaarlijkse) bijdrage van tenminste 25 euro te storten op giro 39633380, t.n.v. Rutgershuis-Oost

In ruil voor uw donatie ontvangt u van ons tweemaal per jaar een elektronische nieuwsbrief.

Vriendelijke poppen